Heuchera Green Spice – Purperklokje

Heuchera Green Spice

Purperklokje Green Spice

Heuchera Green Spice of Purperklokje is een groenblijvende plant met bijzonder mooi bontgekleurd wit groen blad met een groene rand en paars gekleurde nerven. Lees hier alles over de verzorging, het blad en de standplaats van de plant.

De plant is winterhard en wordt 30 cm hoog, de bloemen steken op lange stelen boven het blad uit.

Heuchera Green Spice is half groenblijvend, wat inhoud dat in zachte winters al het blad behouden blijft, maar in strenge winters zal een gedeelte van het blad afsterven.

De plant is een goede bodembedekker en kan goed aan de rand van een border worden geplant als randplant. Ook op een halfschaduw plek onder struiken of bomen kan de plant gedijen.

Standplaats Heuchera Green Spice

De plant kan in zon of halfschaduw staan. Staat de plant in de zon, zorg dan dat de grond voldoende vocht bevat om te voorkomen dat het blad uitdroogt en bruin wordt.

De grond kan het best voedsel-, humus- en kalkrijk zijn en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Blad en bloei

Heuchera Green Spice heeft heel opvallend bijzonder bontgekleurd blad in de kleuren witzilver en groen. De rand van het blad is groen en de nerven zijn opvallend paars gekleurd.

In zachte winters is Heuchera een groenblijvende plant, in strenge winters kan er blad afsterven.

Van juni t/m augustus komen er witte bloemen, die aan een lange steel boven het blad uitsteken. Deze bloemen zijn geschikt als snijbloem en zijn leuk in een boeket te verwerken.

Verzorging Heuchera Green Spice

  • Snoei is niet noodzakelijk, in het voorjaar kan de plant worden opgeschoond door lelijke bladeren weg te knippen.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden d.m.v. scheuren van de plant.
  • Geef eventueel water tijdens langdurige droogte om het lelijk worden van het blad te voorkomen.

Verder lezen; Heuchera soorten

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier