Heuchera Marmalade – Purperklokje

Heuchera Marmalade

Heuchera Marmalade  of Purperklokje is één van de vele verschillende soorten Heuchera, mooi vanwege het mooi oranje gekleurde groenblijvende blad.

Deze sterke groeier wordt ongeveer 30 cm hoog en is goed winterhard. Purperklokje is tijdens niet al te strenge winters een groenblijvende plant.

De plant is een goede bodembedekker en staat ook fraai in een pot op het terras. Het is een gemakkelijke plant, als je maar zorgt dat hij niet uitdroogt.

Het enige nadeel van deze plant is zijn gevoeligheid voor de taxuskever.

Standplaats Heuchera Marmalade

De plant staat graag in de zon of halfschaduw.

Zeker wanneer hij in de zon staat, heeft de plant voldoende vocht nodig, anders zullen de bladeren al snel uitdrogen. De grond kan het best humusrijk en vochtig zijn en wat kalk bevatten. Plant een jonge plant aan met voldoende goede potgrond, om hem een goede start mee te geven.

Blad en bloei

Heuchera Marmalade heeft bijzonder geel/oranje gekleurd blad, wat in zachte winters aan de plant blijft.
De plant bloeit met witte bloemen van juni t/m augustus.

Verzorging Heuchera Marmalade

  • Snoei is niet nodig, maar knip in het voorjaar de lelijke bladeren van de plant.
    De plant is te vermeerderen door de plant te scheuren. Via uitlopers ontstaan er nieuwe plantjes, die afzonderlijk weer uitgeplant kunnen worden.
    Zorg dat de plant niet uitdroogt, het blad zal verdrogen en lelijk worden. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier