Hydrangea paniculata Sundae Fraise

Hydrangea paniculata Sundae Fraise
Hydrangea paniculata Sundae Fraise
Hydrangea paniculata Sundae Fraise – Pluimhortensia

Hydrangea paniculata Sundae Fraise of Pluimhortensia is een Hortensia met crème witte pluimvormige bloemen, die later in de zomer naar zacht rozerood verkleuren.

Deze winterharde heester wordt tot 1 meter hoog (bij jaarlijkse snoei), is bladverliezend en bloeit langdurig en rijkelijk. De heester heeft een compacte groei en is vanwege zijn beperkte groei goed geschikt voor kleine tuinen.

Hydrangea paniculata Sundae Fraise kan solitair of in groepen in de border worden toegepast en is ook geschikt voor een pot op het terras of balkon.

Standplaats Hydrangea paniculata Sundae Fraise

Deze bloeiende heester staat graag in zon of halfschaduw.

De voorkeur gaat uit naar licht vochtige maar waterdoorlatende voedsel- en humusrijke grond.

Bloei en blad

Hydrangea paniculata Sundae Fraise is een langbloeiende plant. De eerste bloemen verschijnen al eind mei en de bloei gaat door tot september/oktober. De pluimvormige bloemen zijn eerste crème wit en verkleuren later in de zomer naar zacht rozerood.

Het blad is groen en valt af in de wintermaanden.

Verzorging

Snoei kan plaatsvinden in het vroege voorjaar, in maart. Snoei de takken terug tot vlak bij het oude hout. Jaarlijkse snoei houdt de plant compact en zorgt voor een rijke bloei en grote bloemen.

Bemest de hortensia in het voorjaar met organische mest of Hortensia mest en strooi jaarlijks compost rondom de voet van de plant.

Hortensia’s; soorten en verzorging

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.