Hydrangea paniculata Kyushu – Pluimhortensia

Hydrangea paniculata Kyushu

Hydrangea paniculata Kyushu is een Pluimhortensia met een opgaande vorm die blijft kleiner dan andere soorten Pluimhortensia. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en snoei.

Er zijn veel verschillende soorten Hydrangea te koop, met verschil in hoogte van de heesters en kleur en vorm van de bloemen.

Dit is een winterharde, bladverliezende Hortensia, die in vorstperioden bescherming verlangt. Zonder snoei kan de plant tot 2 m hoog worden.

Deze Hortensia is geschikt voor achter in de border, voor vakbeplanting, solitair en als losse haag. Bovendien is de plant op stam verkrijgbaar.

Standplaats Hydrangea paniculata Kyushu

Deze Hortensia kan zowel in de zon als in halfschaduw staan. Vooral in de zon heeft hij  vochthoudende grond nodig, die wel waterdoorlatend is.

De plant is licht vorstgevoelig en kan wel wat bescherming tegen koude wind gebruiken. Dek de voet van de plant af met takken, blad e.a. ter bescherming.

Bloei en blad

Deze pluimhortensia bloeit augustus t/m oktober met pluimvormige witte bloemen, die vrij open zijn.

De uitgebloeide bloemen kunt u het best aan de plant laten zitten, niet alleen vanwege de sierwaarde, maar ook omdat de bloemen bescherming geven tegen koude.

Het blad is groen, de bladrand is licht gezaagd. Hydrangea paniculata Kyushu is een bladverliezende heester.

Hoe snoei je een Pluimhortensia?

Knip in het voorjaar de takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af. Op het nieuwe hout zullen hetzelfde jaar de bloemknoppen gevormd worden.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier