Hydrangea arborescens Annabelle – Hortensia

Hydrangea arborescens Annabelle

Hydrangea arborescens Annabelle – Hortensia

Hydrangea arborescens Annabelle is een mooie Hortensia die bloeit met een overdaad aan zeer grote bolvormige witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Algemene informatie

Deze plant is vooral mooi in grote groepen. Deze bladverliezende Hortensia is goed winterhard en bloeit langdurig met bolvormige bloemen in een witte kleur.

De plant kan wel een steuntje gebruiken, want na een flinke regenbui zie je de planten vaak flink doorhangen.

Er is nu een nieuwe soort te koop, de Hydrangea arborescens Incrediball Strong Annebelle. De takken van deze nieuwe soort zijn een stuk steviger, waardoor de bloemen beter overeind zullen blijven na een regenbui of flinke wind. 

Standplaats Hydrangea arborescens Annabelle

De plant staat graag in halfschaduw. Het blad van de plant is dun, zodat er in de zon veel verdamping van water plaatsvindt. Krijgt de plant dan niet voldoende water, dan zal hij al snel slap gaan hangen en gele bladeren krijgen.

Om verdamping van water in de grond tegen te gaan, kan de plant het best humusrijke grond krijgen. Verder houdt de plant, net als andere Hortensia’s van zure grond. Het is aan te raden om jaarlijks een hoeveelheid tuinturf bij de plant te strooien.

Wanneer bloeit Hydrangea arborescens Annabelle?

De plant bloeit van juni tot in september met grote bolvormige witte bloemen, die wel 30 cm groot kunnen worden. Voor wie van roze houdt is er de Hydrangea ‘Pink Annebelle’ te koop.

Hoe snoei je deze Hortensia?

In het voorjaar, als de kans op vorst verkeken is, kan er gesnoeid worden. Dit is belangrijk, omdat de bloemen ontstaan op de nieuwe takken van hetzelfde jaar. Knip de takken af op ongeveer 25 cm boven de grond, ergens in april. Eventueel kunnen in het najaar de takken al iets worden ingekort.

De bruine bloemen die aan de struik zitten zien er echter ook in het winterlandschap nog wel mooi uit en geven bovendien een schuilplaats aan allerlei kleine insecten.