Hydrangea pan Magical Fire – Pluimhortensia

Hydrangea pan Magical FireHydrangea pan Magical Fire of Pluimhortensia is een bijzondere pluimhortensia vanwege de verkleuring van de bloem van wit naar roze en rood. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van deze heester.

Er zijn zeer veel verschillende soorten Hortensia’s, die verschillend van hoogte worden en ook ieder hun specifieke bloemen, blad of stengels hebben.

Deze hortensia kan zonder snoei erg groot worden, wel tot 4 m hoog en ook enkele meters breed. Het beste is het om in het voorjaar te snoeien, zodat de heester mooi van vorm blijft en ook veel bloemen blijft geven.

Bij jaarlijkse snoei zal deze hortensia ong. 1,5 m hoog worden. De plant is winterhard, in de winter is hij bladverliezend.

Standplaats Hydrangea pan Magical Fire

Deze pluimhortensia staat graag in de volle zon, maar kan eventueel ook in halfschaduw staan.

De grond kan het best vruchtbaar, humusrijk en licht vochtig zijn.

Wanneer bloeit deze Pluimhortensia?
Hydrangea paniculata Magical Fire

Het  is een langbloeiende plant met een rijke bloei. De prachtige bloempluimen zijn eerst wit van kleur en worden later roze en zelfs rood. De bloei is van augustus t/m/ oktober.

Maar als de bloemen uitgebloeid zijn, kunt u ze aan de heester laten, ook in de winter hebben ze sierwaarde.

De bloemen zijn goede snijbloemen voor in een boeket, en ze zijn ook zeer geschikt als droogbloem.

Het blad is vrij groot en groen van kleur. Inde winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging

  • Snoei. Hydrangea pan Magical Fire kan in maart gesnoeid worden tot 30 cm boven de grond. De bloemen komen in hetzelfde jaar aan het nieuwe hout.
  • Bemesten. Geef in het voorjaar, na de snoei, organische mest of speciale Hortensia mest.

Meer lezen

Soorten en verzorging Hortensia

Planten en bemesten Hortensia

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier