Hydrangea paniculata ‘Limelight’ – Pluimhortensia

Hydrangea paniculata Limelight

Hydrangea paniculata Limelight – Pluimhortensia

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ of Pluimhortensia is een winterharde bloeiende heester.

De heester heeft mooie grote bloempluimen in een wit/ groene kleur, de plant bloeit langdurig.  De bloemen verkleuren in het najaar met prachtige roze kleuren. De bloemen kunnen ook goed worden gebruikt in droogboeketten.

Deze winterharde Hortensia is mooi als solitair, in de border, of als vakbeplanting (3 stuks per vierkante meter). Als je ieder voorjaar de heester snoeit, wordt de pluimhortensia ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog. Sla je het snoeien over dan wordt hij veel hoger, maar gaat wel minder bloeien en met kleinere bloemen. De takken van deze heester zijn zo stevig dat ze ook met de zware bloemen eraan mooi overeind blijven.

Bloei Hydrangea paniculata ‘Limelight’

Deze langbloeiende plant bloeit langdurig, van juli t/m oktober met grote bloempluimen ( 25 – 30 cm groot) in een groen/ witte kleur.De kleur is afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond. Hoe armer de grond is, hoe witter de bloem wordt. Voor de bijzondere, haast lichtgevende, groene kleur heb je dus een vruchtbare grond nodig.

Per tak groeit er één grote bloem. In september en oktober kleuren de bloemen roze. Het is mooi om in de winter de bloemen aan de struik te laten zitten. Ze kleuren bruin en zorgen vooral bij sneeuw voor een prachtig beeld in de tuin. Vogeltjes zijn ook altijd nog blij met oude bloempluimen, vanwege insecten die zich erin verschuilen.

Standplaats Pluimhortensia

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ staat graag in halfschaduw of volle zon, maar heeft vooral in de zon voldoende water nodig. De heester staat graag in vruchtbare, kalkarme, vochthoudende grond, die wel waterdoorlatend is. In arme grond worden de bloemen witter van kleur.

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ kopen

Deze fraaie heester staat mooi in iedere tuin en zorgt maandenlang voor prachtige bloemen!

Hydrangea paniculata Limelight kopen

Wanneer en hoe snoei je de heester?

Pluimhortensia wordt het best ieder voorjaar ( eind februari) gesnoeid tot ongeveer 20 cm boven de grond. Na de snoei loopt de heester al snel uit tot een hoogte van 1,5 meter en vormt mooie grote bloempluimen. Snoei je de plant niet dan groeit hij hoger door en vormt kleinere en minder bloemen.

Hortensia snoeien Hortensia soorten en verzorging

Hoe snoei je Hydrangea paniculata ‘Limelight’?

De heester kan ieder voorjaar eind februari/ begin maart worden teruggesnoeid tot ongeveer 20 cm boven de grond. Dit bevorderd bloei met mooie grote bloemen.

Wat is een goede plantafstand voor Hydrangea paniculata ‘Limelight’?

Plaats drie stuks per vierkante meter of twee stuks per strekkende meter.