Malva moschata – Kaasjeskruid

Malva moschata

Malva moschata – Kaasjeskruid

Malva moschata of Kaasjeskruid is een winterharde, bladverliezende vaste plant met een rijke bloei met roze of witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Deze plant staat mooi in de border en is ook geschikt voor de natuurtuin en verwildering. De plant zaait zichzelf uit.

Kaasjeskruid is een aantrekkelijke plant voor vlinders, bijen en hommels. De volwassen plant wordt ongeveer 60 cm hoog. Kan als snijbloem gebruikt worden.

Standplaats Malva moschata

Deze langbloeiende plant houdt van een zonnige plek, of eventueel halfschaduw. Zet de plant niet in de schaduw onder bomen of struiken. De grond moet voedselrijk en humusrijk zijn en goed waterdoorlatend. Zandgrond is perfect.

Bloei

Kaasjeskruid bloeit van juni t/m September met roze  of witte (Malva moschata ‘Alba’) bloemen. De bloei is zeer rijk.

De bloemen trekken veel vlinders, hommels en bijen  en kunnen als snijbloem gebruikt worden.

Blad

Malva moschata ‘Alba’ – Kaasjeskruid

Aan de behaarde ronde stengels komt groen gelobd en gedeeld blad, wat enigszins kleverig is. Bij kneuzen van het blad komt een muskusgeur vrij, om die reden heet de plant ook wel Muskuskaasjeskruid.

Vermeerderen

Vermeerder de plant door zomerstekken te nemen van een stuk stengel met blad. Scheur de plant als hij een aantal jaren oud is, zo blijft de plant vitaal en overvloedig bloeiend.

Mijn ervaring

Deze plant is erg gemakkelijk in het onderhoud. Ik vind het een erg leuke plant vanwege de vele bloemen en de langdurige bloei. Op de bloemen komen veel insecten af en er is vrijwel altijd wel een vlinder op te vinden.