Malva moschata – Kaasjeskruid

Malva moschata – Kaasjeskruid

Malva moschata of Kaasjeskruid is een winterharde, bladverliezende vaste plant met een rijke bloei. Deze plant staat mooi in de border en is ook geschikt voor de natuurtuin en verwildering. De plant zaait zichzelf uit.

Malva moschata is een aantrekkelijke plant voor vlinders, bijen en hommels. De volwassen plant wordt ongeveer 60 cm hoog. Kan als snijbloem gebruikt worden.

Standplaats Malva moschata

Deze langbloeiende plant houdt van een zonnige plek, of eventueel halfschaduw. Zet de plant niet in de schaduw onder bomen of struiken. De grond moet voedselrijk en humusrijk zijn en goed waterdoorlatend. Zandgrond is perfect.

Bloei

Malva moschata bloeit van juni t/m September met roze  of witte (Malva moschata ‘Alba’) bloemen. De bloei is zeer rijk.

De bloemen trekken veel vlinders, hommels en bijen  en kunnen als snijbloem gebruikt worden.button

Blad

Malva moschata ‘Alba’ – Kaasjeskruid

Aan de behaarde ronde stengels komt groen gelobd en gedeeld blad, wat enigszins kleverig is. Bij kneuzen van het blad komt een muskusgeur vrij, om die reden heet de plant ook wel Muskuskaasjeskruid.

Vermeerderen

Vermeerderen kan door zomerstekken te nemen van een stuk stengel met blad. De plant moet na een aantal jaren gescheurd worden.

Mijn ervaring

Deze plant is erg gemakkelijk in het onderhoud. Ik vind het een erg leuke plant vanwege de vele bloemen en de langdurige bloei. Op de bloemen komen veel insecten af en er is vrijwel altijd wel een vlinder op te vinden.