Nandina domestica Fire Power – Hemelse Bamboe

Nandina domestica Fire Power
Nandina domestica Fire Power
Nandina domestica Fire Power – Hemelse Bamboe

Nandina domestica Fire Power of Hemelse Bamboe is een wit bloeiende en groenblijvende sierheester met mooi verkleurend blad van rood naar groen naar oranje/rood.

Deze groenblijvende plant wordt 70 cm hoog en is geschikt voor kleine tuin. De naam Bamboe doet vermoeden dat het om een woekerende heester gaat, maar dat is niet zo.

Deze wit bloeiende heester is matig winterhard en kan bij vorst wel wat bescherming gebruiken. De heester staat mooi in de border of kan als kuipplant worden gehouden.

Standplaats Nandina domestica Fire Power

De heester staat graag een plek in halfschaduw of in de zon, verder is een beschutte plek aan te raden i.v.m. de vorstgevoeligheid. Zorg verder voor een niet te droge, maar goed waterdoorlatende grond.

Bloei, bessen en blad

Nandina domestica Fire Power bloeit in juni en juli met buttonwitte bloemen en na de bloei verschijnen er rode bessen.

Het jonge blad is rood van kleur en verkleurd naar groen. Als het koud wordt dan wordt het blad weer oranje/rood van kleur.

Snoei

Nandina domestica Fire Power hoeft niet gesnoeid te worden, maar snoei is wel mogelijk. Dit kan eind maart plaatsvinden. Knip de lange uitlopers weg. Om de heester te vernieuwen kunnen enkele van de oudste takken aan de basis worden weggeknipt, zodat het hart van de plant meer licht krijgt. Dit kan het jaar erop worden herhaald met overige oude takken.

Nandina soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.