Nandina domestica Obsessed – Hemelse Bamboe

Nandina domestica Obsessed
Nandina domestica Obsessed
Nandina domestica Obsessed – Hemelse Bamboe

Nandina domestica Obsessed of Hemelse Bamboe is een groenblijvende sierheester met van groen naar dieprood verkleurend blad. De naam Bamboe doet vermoeden dat het om een woekerende heester gaat, maar dat is niet zo.

Deze winterharde heester wordt tot 60 cm hoog en 50 cm breed en is daardoor ook uitermate geschikt voor kleine tuinen.

De heester kan solitair of in groepen in de border worden toegepast en staat ook prachtig in een pot op het terras of balkon. Plant 3 stuks per vierkante meter voor een opvallend resultaat in de border.

Nandina domestica Obsessed is redelijk winterhard, maar kan tijdens zeer strenge winters wel wat blad verliezen. Het is aan te raden om de plant dan tegen vorst te beschermen.

Standplaats Nandina domestica Obsessed

Deze groenblijvende heester staat graag in de zon of halfschaduw. Hoe meer zon het blad vangt, des te roder het blad zal worden. Een beschutte plek is aan te raden i.v.m. de vorstgevoeligheid.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Blad

Nandina domestica Obsessed heeft in de zomer groen blad, wat in het najaar prachtig naar rood verkleurd. Ook het nieuwe blad in het voorjaar heeft een mooie felrode kleur. De heester is groenblijvend, maar kan tijdens een strenge winter wat van zijn blad verliezen.

Snoei

Nandina domestica Obsessed hoeft niet gesnoeid te worden, maar snoei is wel mogelijk. Dit kan eind maart gedaan worden. Snoei echter niet al te uitgebreid en zorg dat de vorm behouden blijft. Om de heester te vernieuwen kunnen enkele van de oudste takken aan de basisi worden weggeknipt, zodat het hart van de plant meer licht krijgt. Dit kan het jaar erop met de overige takken herhaald worden.

Nandina soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.