Nandina Gulfstream – Hemelse Bamboe

Nandina Gulfstream

Nandina Gulfstream – Hemelse Bamboe

Nandina Gulfstream of Hemelse Bamboe is een groenblijvende sierheester met prachtige bladkleur veranderingen door het jaar heen.

Deze soort wordt tot 1 m hoog en heeft een compacte groeiwijze. Ook al heeft de heester de naam Hemelse Bamboe, het is geen woekerende plant!

Nandina Gulfstream kan zowel in de border als in een pot op het terras worden gehouden.
Plant 5 stuks per vierkante meter of 4 stuks per strekkende meter.

Standplaats Nandina Gulfstream

Deze heester kan zowel in zon als halfschaduw
staan, zorg bij een plek in de volle zon wel voor voldoende vochtige grond. Zoek een plaats uit met beschutting tegen koude wind i.v.m. vorstgevoeligheid.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar goed waterdoorlatend.
Nandina Gulfstream is een groenblijvende plant die in juli en augustus kan bloeien met witte bloemen, het gebeurt echter best vaak dat deze heesters niet bloeien.

Bloei, bessen en blad

Eventuele bloei wordt gevolgd door rode bessen, die tot in de winter aan de heester blijven zitten.

Het blad is toch wel het mooiste onderdeel van de heester. Het puntvormige blad is groen geel van kleur. Het jonge blad heeft een mooie roze rode kleur en de herfstverkleuring van het blad is rood.

Snoei

Snoei is niet noodzakelijk. Mocht je toch willen snoeien doe dit dan eind maart of begin april. Knip lange uitlopers terug. Als verjongingssnoei nodig is, knip dan enkele van de oudste takken weg tot vlak boven de grond. De heester zal zich verjongen en het hart van de plant vangt weer meer licht.

Nandina soorten

Plaats een reactie