Skimmia japonica Obsession – Skimmia

Skimmia japonica Obsession is een besdragende en wintergroene heester, die bovendien in de winter mooie rode bloemknoppen draagt.

Skimmia’s zijn vanaf oktober weer volop te koop bij tuincentra en dat is niet voor niets. De groenblijvende planten zien er in de vaak wat kale wintertuin leuk uit vanwege de bloemknoppen, en de Skimmia japonica Obsession heeft bovendien ook nog rode bessen.Rond de kerstdagen zijn deze heesters dan ook zeker favoriet.

Het is een goed winterharde en bloeiende heester met een compacte groei en daardoor ook geschikt voor de kleinere tuin. Hij kan echter op den duur toch wel 1 m ruimte in beslag nemen, dus houdt hier rekening bij als u hem plant.

Standplaats Skimmia japonica Obsession

De heester is geschikt voor in de border, maar staat zeker ook erg mooi in een ruime pot op het terras of balkon.
De heester staat graag in halfschaduw of schaduw.

De grond kan het best vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn. Zorg voor humusrijke en voedselrijke grond, die licht zuur is. Plant de heester met tuinturf in het plantgat voor een goede start.

Bloei en blad

Skimmia japonica Obsession vormt in het najaar rode bloemknoppen en rode bessen, die lang aan de plant blijven zitten.

Om bessen te kunnen krijgen moeten de bloemen van deze vrouwelijke plant wel bestoven worden vanaf een manlijk exemplaar. Een voorbeeld van een mannelijk exemplaar is Skimmia japonica Rubella.

In maart en april en eventueel nog tot in mei bloeit de heester met kleine witte bloemen.

Het donkergroene blad is dik een leerachtig, en steekt in de winter mooi af bij de felrode bessen.

Verzorging Skimmia japonica Obsession

  • Snoei. De heester hoeft niet gesnoeid te worden. Eventueel kunt u direct na de bloei licht snoeien, als u de heester te groot vindt worden.
  • Planten. Maak een ruim gat, of zorg voor een ruime pot, en vul het gat met een mengsel van de aanwezige tuingrond en tuinturf.
  • Water geven. De heester houdt van een vochtige grond dus zeker in een pot moet u in de gaten houden dat de grond niet uitdroogt. Zorg er wel voor dat het water weg kan lopen, door scherven of kleikorrels onderin de pot te doen en te zorgen voor een gat in de onderkant van de pot. De plant kan namelijk niet tegen natte voeten.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier