Skimmia confusa Kew Green – Skimmia

Skimmia confusa Kew Green is een Skimmia soort die gedurende de winter lichtgroene bloemknoppen heeft en in het voorjaar overvloedig bloeit met roomwitte bloemtrossen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Er zijn veel verschillende soorten Skimmia te koop. Deze bloeiende heester heeft een compacte groei, is geurend en groeit breeduit.

De uiteindelijke hoogte van deze groenblijvende heester kan 1 m bedragen. Dit is een vrij traag groeiende Skimmia, die redelijk winterhard is.

Deze heester is een langbloeiende plant, de bloemen trekken bijen. De takken zijn goed te gebruiken in boeketten en kerststukjes.

Standplaats Skimmia confusa Kew Green

De heester staat graag op een plek in de schaduw of halfschaduw. Hoe meer zon de heester vangt, des te vochtiger moet de grond zijn.

Plant Skimmia in de tuin met tuinturf in het plant gat. Verder kan de grond het best humusrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Skimmia confusa Kew Green is een langbloeiende plant. In het najaar worden de lichtgroene bloemknoppen gevormd, die de hele winter mooi blijven. In maart, april en eventueel nog mei bloeit de heester dan met roomwitte bloemen in trossen. De heester valt dus mooi op in de vaak wat kale wintertuin.

Het blad is leerachtig, langwerpig en donkergroen van kleur. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Skimmia confusa Kew Green

  • Planten. Plant de heester aan door een ruim gat te graven en dit op te vullen met tuinturf, vermengd met de uitgegraven grond.
  • Geef water. De heester houdt van vochtige grond. Zorg dat de grond niet uitdroogt en geef anders water.
  • Bemesten. Geef in het voorjaar organische mest.
  • Snoei. De heester heeft geen snoei nodig. Wil u echter wel snoeien ( om voor een mooie compacte vorm te zorgen) snoei dan na de bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier