Skimmia japonica Magic Marlot: verzorging, standplaats en bloei

Skimmia japonica Magic MarlotSkimmia japonica Magic Marlot of Skimmia is een groenblijvende heester met in de herfst witte bloemknoppen, verkleurend naar rood en witte bloemen in het voorjaar.

Deze winterharde bloeiende heester is langzaam en compact groeiend en wordt tot 50 cm groot. Deze Skimmia soort is daardoor goed geschikt voor kleine tuinen.

Skimmia japonica Magic Marlot kan goed worden toegepast in een pot op het terras of solitair of in groepen in de border. Plant 1 tot 3 stuks per vierkante meter.

Standplaats

Deze groenblijvende plant staat graag op een plek in halfschaduw of schaduw.
Plant de heester met tuinturf in het plantgat in humusrijke- en voedselrijke grond, die vochtig maar waterdoorlatend is.

Deze langbloeiende plant krijgt in de herfst witte bloemknoppen die bij kou naar rood beginnen te verkleuren. De knoppen sieren de heester de gehele winter. In april en mei komen er witte trosvormige geurende bloemen uit de bloemknoppen.

Skimmia japonica Magic Marlot kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Bloei en blad

Het kleine leerachtige blad is groen van kleur met een witgele rand.

Verzorging

  • Snoei is niet noodzakelijk, de heester wordt mooi compact en groeit langzaam. Eventueel storende takken kunnen worden terug geknipt.
  • Plant de heester met tuinturf vermengt door de grond uit het plantgat.
  • Bemest de heester in het voorjaar en strooi eind van het jaar tuinturf rond de voet van de plant om de grond voldoende zuur te houden.
  • Laat de grond niet compleet uitdrogen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier