Skimmia japonica Finchy – Skimmia

Skimmia japonica Finchy is een groenblijvende en winterbloeiende plant, die winterhard is. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van deze heester.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende Skimmia soorten. Deze soort is vrij laagblijvend en heeft een compacte groei. Deze groenblijvende plant wordt ongeveer 50 cm hoog en breed.

Skimmia is goed geschikt voor de border, maar kan ook prima in een pot op het terras of balkon staan.

Zorg dan wel voor een pot die groot genoeg is om de grond vochtig te kunnen houden en verpot de plant jaarlijks naar een grotere pot.

Standplaats Skimmia japonica Finchy

De plant verdraagt volle zon slecht. Ideaal is een plek in halfschaduw.

De grond kan het best vochtig, maar waterdoorlatend zijn. De plant houdt van een humusrijke en zure grond. Doe bij het planten tuinturf in het plant gat.

Bloei en blad

Dit is een witbloeiende Skimmia soort en is een langbloeiende plant.

In het najaar komen de (lichtgroene tot crèmekleurige) knopjes aan de plant. De knopjes komen in het voorjaar volop uit, zodat de plant bezaaid is met trossen witte bloemen. De bloemen zijn heerlijk fris geurend.

Het blad is leerachtig en donkergroen. De plant is groenblijvend in de winter.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier