Skimmia japonica Fragrant Cloud – Skimmia

Skimmia japonica Fragrant Cloud is een compact groeiende heester met mooie groene bloemknoppen in de winter en crème witte bloemen in het voorjaar.

Er zijn veel verschillende soorten Skimmia en zijn allemaal erg aantrekkelijk vanwege de langdurige bloei, bloemknoppen die de heester in de winter sieren en het feit dat het groenblijvende planten zijn.

De takken van de heester zijn geschikt om er bloemstukken en Kerststukjes mee op te sieren.

Skimmia japonica Fragrant Cloud is een langbloeiende plant die winterhard is en een langzame groeier is.

Standplaats Skimmia japonica Fragrant Cloud

De heester staat graag in halfschaduw. Volle zon wordt niet goed verdragen, het blad zal al snel geel worden en afvallen.

De grond kan het best vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg voor voldoende tuinturf en vul het plantgat van de heester bij het aanplanten gedeeltelijk met tuinturf.

Wanneer bloeit de heester?

Het is een langbloeiende plant. In het najaar komen er groene bloemknoppen aan de plant, die de gehele winter mooi blijven. In april, mei en juni bloeit de heester met crème witte bloemen. De bloemen verspreiden een lekkere geur.

Het blad is leerachtig en glanzend, heeft een ovale vorm en is donkergroen van kleur. De heester is groenblijvend in de winter en wordt ongeveer 80 cm hoog en breed.

Verzorging Skimmia japonica Fragrant Cloud

  • Snoei. Het is niet noodzakelijk om de heester te snoeien. Eventueel kunt u hem na de bloei licht bijsnoeien om de heester mooi vol te houden.
  • Bemesten. Geef de plant in het voorjaar wat organische mest.
  • Vorstbescherming. In heel strenge winters kunt u de heester beschermen tegen vorst door hem af te schermen van koude wind.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier