Skimmia Japonica ‘Rubella’: bloei, snoei, standplaats

Skimmia japonica 'Rubella'

Skimmia japonica ‘Rubella’ – Skimmia

Skimmia Japonica ‘Rubella’ is een groenblijvende plant, die redelijk winterhard is. Behalve groenblijvend is het ook nog een langbloeiende plant, wat de plant extra aantrekkelijk maakt. Lees hier alles over de verzorging, snoei, bemesten, kopen en bloei van de plant.

Van oorsprong komt Skimmia Japonica ‘Rubella’  uit Oost Azië. De plant is zeer geliefd bij veel mensen vanwege zijn langdurige en mooie overvloedige bloei, van september t/m maart met prachtige rode bloemtrossen en daarna nog in april en mei met crème witte bloemen.

De takken kunnen leuk worden gebruikt in bloemstukken of Kerststukjes, de rode bloemtrossen zijn dan erg mooi in combinatie met het groene blad. Afgeknipte takken blijven ongeveer 10 tot 14 dagen mooi in een bloemstuk.

Bij strenge vorst is het verstandig de plant te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie.

Blad

Het blad is groen van kleur en heeft een lancetvorm en is flink stevig. De steeltjes van het blad zijn rood van kleur. De plant zelf heeft een ronde groeivorm.

Skimmia japonica ‘Rubella’ kopen

Deze plant wordt vooral in het najaar volop aangeboden vanwege de mooie bloemknoppen die kleur geven aan de kaler wordende wintertuin. Het najaar is ook een perfecte tijd om te planten omdat de grond nog wat warm is van de zomer en er over het algemeen regelmatig regenwater valt. Wilt u direct de Skimmia japonica Rubella kopen? Klik dan op onderstaande knop.

Skimmia japonica 'Rubella' kopen

                                        Koop deze plant!

Bloei Skimmia Japonica ‘Rubella’ Skimmia Japonica 'Rubella'

Deze langbloeiende plant begint in september al vele bloemtrossen te vormen, die dan nog vrij klein zijn. Vanaf oktober t/m maartstaat de Skimmia volop in bloei met prachtige rode bloemtrossen.

In april openen de rode bloemen zich en komt een mooie witte crèmekleur te voorschijn, die nog aanhoudt tot ver in mei. Al met al bloeit Skimmia Japonica ‘Rubella’  dus langdurig en overvloedig en is daardoor een sieraad voor de tuin.

Standplaats

De struik houdt van een plaats in de halfschaduw of schaduw, maar heeft evengoed wel licht nodig. Als de Skimmia teveel zon op de bladeren krijgt, dan worden de randen van het blad lelijk. De plant is goed geschikt als onderbeplanting voor bomen of heesters.

De grond moet humus bevatten en vochthoudend zijn. Verder houdt de plant van een licht zure bodem, PH 4,5 of lager. Het is goed om de plant jaarlijks wat tuinturf te geven.

Bemesten

Geef de Skimmia Japonica ‘Rubella’ in het vroege voorjaar koemestkorrels, de plant zal veel bloemen produceren.

Snoeien

Na de bloei kan de struik wat teruggesnoeid worden, zodat de struik zijn compacte vorm behoudt.

Er zijn veel verschillende soorten Skimmia, nieuwsgierig geworden naar andere planten van dit type? Klik dan hieronder op de knop voor meer Skimmia soorten;

Lees verder Groenblijvende planten

Wanneer kan je Skimmia snoeien?

De heester heeft geen grote snoei nodig, maar direct na de bloei kan hij wat in model gesnoeid worden.