Skimmia japonica White Globe – Skimmia

Skimmia japonica White GlobeSkimmia japonica White Globe of Skimmia is een groenblijvende plant met groen witte bloemknoppen in de winter en helder witte heerlijk geurende bloemen in het voorjaar.

In de vaak wat kale wintertuin zijn Skimmia’s een mooie aanvulling met het glanzende groene blad en de bloemknoppen die er in allerlei kleuren te vinden zijn. Bovendien zijn er ook nog Skimmia soorten die rode bessen krijgen.

Skimmia japonica White Globe heeft als voordeel dat hij mooie witte bloemen krijgt die ook mooi wit blijven. Verder is het een langbloeiende plant die winterhard is.

De heester wordt ongeveer 1 m hoog en 1.2 m breed en kan daardoor ook goed worden toegepast in kleine tuinen. Ook in een pot op het terras is de heester prachtig!

In de winter kunnen takjes van de heester goed worden gebruikt in bloemstukken en kerststukjes.

Standplaats Skimmia japonica White Globe

De bloeiende heester staat graag in halfschaduw of schaduw maar heeft wel voldoende licht nodig om mooi te blijven. Krijgt het blad teveel zonlicht dan worden de randen van het blad lelijk.

De grond kan het best humusrijk en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Plant Skimmia met wat tuinturf, Skimmia’s zijn zuurminnende planten.

Bloei en blad

De heester bloeit in maart, april en mei met witte bloemen in trossen. De bloemen zijn geurend. Gedurende het najaar worden er al bloemknoppen gevormd, die groen wit van kleur zijn. De bloemknoppen steken mooi af tegen het glanzende donkergroene blad en geven kleur aan de tuin tijdens de wintermaanden.

Het blad is leerachtig en is lancetvormig. Het is donkergroen van kleur en is glanzend. In de winter behoudt de plant zijn blad.

Verzorging Skimmia japonica White Globe

  • Snoei de heester na de bloei licht bij om de plant mooi compact en in vorm te houden.
  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier