Skimmia japonica Brocox King: standplaats, bloei en verzorging

Skimmia japonica Brocox kingSkimmia japonica Brocox King (Skimmia) is een groenblijvende heester met wit/rode bloemknoppen gedurende de winter en witte geurende bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats, bloei, het blad, verzorging en het kopen van Skimmia.

Deze Skimmia soort kan 1,5 m hoog en breed worden.

Zorg bij het planten dus voor voldoende ruimte en plant de heester met tuinturf aan.

Skimmia kopen

Er zijn veel verschillende soorten Skimmia te koop. Voor ieder is er zo wel een mooie soort te vinden. Koop deze fraaie groenblijvende plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Skimmia japonica Brocox King

Deze groenblijvende plant staat graag in halfschaduw of schaduw.

Plant de heester met tuinturf in het plant gat in humus- en voedselrijke grond. De voorkeur gaar uit naar licht vochtige maar goed waterdoorlatende grond.

Bloei en blad

Deze langbloeiende plant krijgt in de herfst al bloemknoppen, die de heester gedurende de hele winter sieren. In april en mei bloeit de heester met geurende witte bloemen.

Het leerachtige blad is lancetvormig en groen van kleur. De heester is groenblijvend in de winter.

Verzorging Skimmia japonica Brocox King

  • Snoei is niet noodzakelijk. Takken die de bolvorm verstoren kunnen worden terug geknipt.
  • Plant de heester met tuinturf vermengt met grond uit het plantgat.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest en strooi eind van het jaar tuinturf rond de voet van de heester om de grond voldoende zuur te houden.
  • Laat de grond nooit compleet uitdrogen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier