Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby – Skimmia

Skimmia japonica Godrie's Little RubySkimmia japonica Godrie’s Little Ruby of Skimmia is een compact groeiende groenblijvende heester met bloemknoppen in herfst en winter, witte bloemen in voorjaar en rode bessen vanaf september.

De winterharde heester groeit langzaam en wordt ongeveer 40 cm hoog.

Skimmia’s worden door sommige mensen saai gevonden omdat ze het hele jaar als groene heester in de tuin staan met weinig verandering. Het is echter een prachtige plant die zeker in de winter grote waarde heeft in de tuin! Skimmia’s worden in najaar en winter veel aangeboden in tuincentra vanwege de mooie bessen en bloemknoppen, die kleur geven aan de wintertuin.

De heester kan solitair in de border staan, maar staat zeker ook erg mooi als hij in grote groepen wordt aangeplant. Verder kan de plant ook goed in een grote pot op het terras staan.

Kopen Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Skimmia

De heester staat graag in halfschaduw in licht vochtige zure grond.

Plant de heester met tuinturf in het plantgat en strooi ieder jaar tuinturf rondom de plant. De voorkeur gaat uit naar humusrijke, licht zure grond die vochtig is, maar wel waterdoorlatend.

Blad, bloei en bessen Skimmia japonica Godrie’s Little Ruby

Deze Skimmia heeft mooi leerachtig donkergroen blad. Het is een groenblijvende plant.
In herfst en winter heeft de heester mooie bloemknoppen en vanaf maart/april tot in mei bloeit de heester met witte pluimen. Vanaf september komen er rode bessen aan de heester, die langdurig aan de plant blijven zitten.

Snoei

Snoeien is bij deze plant overbodig.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier