Elaeagnus ebbingei – Olijfwilg

Elaeagnus ebbingei

Olijfwilg

Elaeagnus ebbingei – Olijfwilg is een groenblijvende heester met glanzend groen blad met een opvallende zilvergrijze onderzijde.

Elaeagnus ebbingei is een winterharde heester met opgaande groei die solitair geplaatst kan worden. Maar  Olijfwilg is ook zeer goed als haag aan te planten, plaats 2 à 3 stuks per strekkende meter voor een mooi resultaat.

De heester is goed bestand tegen zeewind en zout en is in het kustgebied dan ook zeer geschikt om als haag aan te planten.

De heester is verkrijgbaar als boom, heester, leiboom, boom op stam en als kant en klare meeneemhaag.

Standplaats Elaeagnus ebbingei

De heester staat graag in de zon of in halfschaduw. Hoe meer zon de heester vangt, hoe groter de kans is dat de heester gaat bloeien en rode bessen kan vormen (als er niet gesnoeid wordt). De heester verdraagt zeewind goed.

De grond mag droog en voedselarm zijn en waterdoorlatend.

 Olijfwilg kopen

Op zoek naar een mooie Olijfwilg? Klik op onderstaande knop om een keuze te maken uit verschillende soorten en vormen!

Elaeagnus kopen

Blad en bloei

Olijfwilg heeft groen glanzend leerachtig blad met een zilvergrijze onderzijde, nieuw jong blad heeft een mooie brons kleur. De heester is groenblijvend, maar tijdens zeer strenge vorst kan een gedeelte van het blad uitvallen.

Elaeagnus ebbingei bloeit in oktober met onopvallende witte bloemen, die een heerlijke zoete geur verspreiden en aantrekkelijk zijn voor bijen. Na de bloei worden er rode bessen gevormd, die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Elaeagnus ebbingei snoeien

Olijfwilg hoeft niet gesnoeid te worden als de heester solitair is aangeplant. De heester wordt dan gemiddeld 2,5 m hoog en 2 m breed. Als de heester als haag is aangeplant dan kan deze het best twee keer per jaar gesnoeid worden, in april en september om een mooie volle haag te krijgen.

Elaeagnus ebbingei Limelight is een mooie soort met groengeel blad.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties


 • Herman De schrijver

  Beste,
  Ben tuinliefhebber en altijd op zoek naar iets nieuw.
  Kan men zilverbes naast het stekken, ook zaaien met de pit van de vruchten?
  Wanneer, hoe, voorbereiding enz.
  Vriendelijke groeten


 • E van Dijk

  Beste Herman,

  Ik heb het recent geprobeerd. Omdat er maar niets gebeurde keek ik even in het kweekpotje. Ik heb de pit niet teruggevonden. Opgelost? En nee, de grond was niet te nat……

  Misschien heb ik iets niet goed gedaan?

  Vriendelijke groeten terug.