Passiflora caerulea – Passiebloem

banner
Passiflora caerulea – Passiebloem

Passiflora caerulea of Passiebloem is een snelgroeiende heester met prachtige crème witte/blauwe bloemen met opvallende groen/paarse stampers.

De plant is matig winterhard (tot – 12 graden Celsius) dus de grond kan in het najaar het best worden afgedekt rondom de voet van de plant.

De klimplant is zelf hechtend, maar heeft wel steun nodig om zichzelf vast te zetten. De plant kan prima bij gaas, een houten klimrek, pergola, steundraad of andere (klim)planten gezet worden.

Standplaats Passiflora caerulea

De plant houdt van een warme zonnige plek zonder harde koude wind.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn, bij te natte grond zal de plant snel invriezen en doodgaan.

Bloei en blad

De geurende bloemen bloeien ieder één dag. De heester krijgt echter vele bloemen, zodat er altijd wel bloemen te zien zullen zijn. De bloemen hebben crème witte schutbladeren, een lila/blauwe bloem en groen/paarse opvallende stampers. De bloei is van juli t/m september.

Het blad is groen van kleur en is (half)groenblijvend. Het blad blijft lang aan de plant en in milde winters kan een gedeelte van het blad aan de plant blijven.

Verzorging Passiflora caerulea

  • Snoei kan plaatsvinden eind maart/ begin april. Knip dood hout weg en snoei daarna de overgebleven takken tot ongeveer 50 cm boven de grond terug. Na de bloei kunnen de takken ook al wat worden teruggesnoeid om knakken van de takken in de herfst tegen te gaan.
  • De heester kan wel wat vorstbescherming gebruiken. Het onderste gedeelte van de plant kan worden omwikkelt met stro of noppenfolie of de grond rondom de plant kan worden afgedekt met stro, blad of takken. Pas wel op met de noppenfolie dat de plant niet gaat schimmelen.
Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.