Clematis Pixie – Bosrank

Clematis Pixie

Clematis Pixie – Bosrank

Clematis Pixie of Bosrank is een groenblijvende plant met een rijke bloei met kleine lichtgroene bloemen.

Deze klimplant wordt ongeveer 1 tot 2 m hoog en heeft steun nodig van een klimrek of draden, waar hij zich dan zelf aan vastklampt.

De plant is geschikt om een muur, schutting of pergola mee te laten begroeien. Ook is het een geschikte plant voor een bak op het balkon.

Clematis Pixie is matig winterhard en heeft dan ook behoefte aan een warme, beschutte plek en eventueel winterbescherming.

Standplaats Clematis Pixie

Zet de plant op een beschutte en warme plek in zon of eventueel halfschaduw. Geef de klimplant steun d.m.v. het plaatsen van een klimrek of steundraden.

De grond kan het best voedselrijk zijn en goed waterdoorlatend en humusrijk.

Het planten van Clematis Pixie

  • Maak een ruim plantgat en zorg dat de plant zeker 5 cm lager in de grond komt te staan dan zoals hij in de pot stond. Op deze manier is de kans op de verwelkingsziekte kleiner, waar Clematis nogal eens last van kan hebben.
  • Laat gekochte planten eerst 10 minuten water opzuigen door hem in een bak water te plaatsen.
  • Druk na het vullen van het plantgat de grond goed aan, maar doe dit wel voorzichtig. Geef de eerste tijd voldoende water.
  • Zorg dat de wortelkluit in de schaduw staat, door hem achter een andere plant neer te zetten of door een dakpan o.i.d. voor de plant te plaatsen.

Bloei en blad

Clematis Pixie bloeit zeer rijk met veel kleine lichtgroene bloemen in april en mei.

Het kleine groene blad is diep ingesneden. De plant behoudt in de winter zijn blad.

Verzorging Clematis Pixie

  • Bemest de plant regelmatig en zorg voor voldoende vocht, dit helpt om de verwelkingsziekte zo veel mogelijk te voorkomen.
  • Snoei is niet nodig, maar kan wel.
  • Geef vorstbescherming tijdens strenge winters.

Mijn ervaring

Groenblijvende Clematissen zijn over het algemeen matig winterhard, maar geven zeer veel bloemen en hebben vaak mooi groenblijvend blad. Ze overleven lang niet altijd de winter, of sterven gedeeltelijk af. Toch vind ik de aanschaf van deze, en andere groenblijvende, clematissen zeker de moeite waard. Ze zijn niet echt vreselijk duur en geven veel moois in de tuin.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier