Clematis Armandii – Bosrank

Clematis Armandii

Clematis Armandii – Bosrank

Clematis Armandii of Bosrank is een groenblijvende clematissoort. Het is een klimplant, die zich hecht met kronkelende bladstengels en goed tegen een schutting, muur of pergola kan groeien, maar  wel klimdraad of een klimrek nodig heeft.

Deze plant is redelijk winterhard. Zonder snoei kan de klimplant 4 à 5 m hoog worden. Clematis Armandii moet bij het planten voldoende diep geplant worden, hij is namelijk bevattelijk voor verwelkingsziekte.

Ook moet de voet van de plant worden beschermd tegen direct zonlicht. Dit kun je doen door er een plant voor te planten, of door een dakpan of halve bloempot voor het onderste deel van de plant te zetten. Het is verstandig om de plant voldoende water en mest te geven, wat helpt om de verwelkingsziekte te voorkomen.

 Bosrank kopen

Voor iedereen met een tuin is het aan te raden om de schutting/muur te laten begroeien met een groenblijvende klimplant. Zo ziet het er in de winter veel fraaier uit in de tuin. Deze plant is gemakkelijk online te bestellen door op onderstaande button te klikken:

Standplaats Clematis Armandii

Clematis Armandii staat graag op een zonnige plek, maar kan ook in halfschaduw. Hij staat graag in humusrijke, redelijk vochtige grond, die kalkhoudend is ( PH 6,5 of hoger).

Bloei en blad

Clematis Armandii bloeit in april en mei met veel witte bloemen.

De plant heeft langwerpig, leerachtig, glanzend, donkergroen blad. De klimplant behoudt in de winter zijn blad en is dus een groenblijvende plant.

Snoei

Clematis Armandii kan direct na de bloei worden gesnoeid. Verwijder in ieder geval het dode hout. Daarna kun je een deel van de plant terugsnoeien tot op de hoofdtak. Er zullen vanzelf weer nieuwe scheuten aangroeien. Op deze manier houdt je de plant jong en zorg je ervoor dat er over de hele klimplant bloemen komen, en niet alleen aan de bovenkant.

Bemesten

De klimplant kan tussen maart en juli bemest worden met bijvoorbeeld koemestkorrels.

Mijn ervaring

Deze klimplant is een aanwinst voor de tuin. De schutting is het hele jaar door mooi voorzien van groen blad en in het voorjaar barst het van de mooie witte bloemen. De plant staat in de grond aan de schaduwzijde van de schutting en de plant zelf groeit voornamelijk aan de zonnige zijde.

Benieuwd naar andere groenblijvende Clematis soorten? Klik op onderstaande button voor een overzicht!

Groenblijvende Clematis soorten