Clematis Dr Ruppel – Bosrank

Clematis Dr RuppelClematis Dr Ruppel of Bosrank is een rijk- en langbloeiende klimplant met grote gestreepte lichtroze met donkerroze bloemen, met in het midden witte meeldraden.

Deze klimplant kan zonder snoei gemakkelijk 2 à 3 meter hoog worden.

Clematis Dr Ruppel is goed winterhard en is een mooie klimplant om een schutting, muur of pergola mee te bedekken. De plant maakt zelf uitlopertjes om zichzelf vast te zetten, maar heeft wel aangrijppunten nodig om zichzelf te hechten, bijvoorbeeld een rek of spandraad.

Plant voor een mooi resultaat 3 stuks per strekkende meter.

Standplaats Clematis Dr Ruppel

De plant staat graag in zon of halfschaduw in licht vochtige, waterdoorlatende grond. Zorg dat de voet van de plant in de schaduw staat. Dit kunt u bewerkstelligen door er een andere plant voor te plaatsen of door een dakpan voor de voet van de clematis te plaatsen. Zorg verder voor voedsel- en kalkrijke grond.

Clematis Dr Ruppel kopen

Wil je deze prachtige klimplant zelf in de tuin hebben? Bestel hem dan nu via onderstaande knop!  

Bloei en blad

Clematis Dr Ruppel is een langbloeiende plant met grote licht- en donkerroze gestreepte bloemen met wit hart. De plant bloeit in mei en juni en heeft nog een tweede bloei in augustus en september. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het groene blad sterft af in de winter.

Het planten van Bosrank

  • Plaats voor het planten de pot gedurende minimaal 10 minuten in een emmer water, zodat de wortels voldoende vochtig worden.
  • Maak een ruim plant gat en zorg voor voldoende afstand tot een muur. Een muur zuigt water op uit de grond en een clematis heeft juist behoefte aan vochtige grond.
  • Zorg dat de bovenzijde van de kluit ongeveer 5 cm onder het grondoppervlak komt en vul het plantgat met goede humusrijke tuingrond. Druk de grond voorzichtig maar goed aan, zodat de wortels goed in contact komen met de grond. Geef goed water en blijf dit de eerste tijd doen.
  • Zorg dat de wortelkluit in de schaduw staat door een dakpan, halve bloempot of lage plant voor de kluit te plaatsen. Let er wel op dat het regenwater de kluit kan bereiken.

Verzorging Clematis Dr Ruppel

  • Geef in het voorjaar organische mest.
  • Zorg voor humusrijke grond en houdt de grond voldoende vochtig. Dit is zeker van belang als de clematis bij een muur staat.
  • Snoei in maart dood hout weg en na de eerste bloei kan er licht worden gesnoeid. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier