Clematis Piilu – Bosrank

Clematis Piilu

Bosrank

Clematis Piilu of Bosrank is een zeer langbloeiende klimplant met grote roze paars gestreepte bloemen.

De klimplant kan zonder snoei gemakkelijk 2 m hoog worden.

Clematis Piilu is goed winterhard en is een mooie klimplant voor langs een rek, pergola of muur. De plant moet worden aangebonden. Hij is ook als kuipplant te houden met voldoende steun van een rek in de pot. Zorg wel voor voldoende vochtige grond.

Standplaats Clematis Piilu

De plant staat graag in de zon of halfschaduw, de voet van de plant moet echter in de schaduw staan. Dit kunt u bewerkstelligen door voor de plant een andere plant te plaatsen of door een halve bloempot of dakpan voor de plant te plaatsen.

De grond kan het best humus- voedsel- en kalkrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Clematis kopen

Er zijn vele Clematis soorten te koop met bloemen in allerlei kleuren en met grote en kleine bloemen. Verder is er verschil wat betreft blad behoudend in de winter of bladverliezend. Voor iedere tuin is er zo veel fraais te vinden. Klik op onderstaande button om Clematis te kopen:

Bosrank Piilu kopen

Bloei en blad

Clematis Piilu is een langbloeiende plant met mooie grote gestreepte bloemen in de kleuren roze en paars. De plant bloeit in mei en juni, vaak gevolgd door een tweede bloei in juli en augustus. Tijdens de eerste periode worden dubbele bloemen gevormd, tijdens de tweede bloeiperiode enkele bloemen.

Het blad is groen van kleur. In de winter verliest de plant zijn blad.

Het planten van Clematis Piilu

  • Plaats voor het planten de pot gedurende minimaal 10 minuten in een emmer water, zodat de wortels voldoende vochtig worden.
  • Maak een ruim plantgat en zorg voor voldoende afstand tot een muur. Een muur zuigt water op uit de grond en een clematis heeft juist behoefte aan vochtige grond.
  • Zorg dat de bovenzijde van de kluit ongeveer 5 cm onder het grondoppervlak komt en vul het plantgat met goede humusrijke tuingrond. Druk de grond voorzichtig maar goed aan, zodat de wortels goed in contact komen met de grond. Geef goed water en blijf dit de eerste tijd doen.
  • Zorg dat de wortelkluit in de schaduw staat door een dakpan, halve bloempot of lage plant voor de kluit te plaatsen. Let er wel op dat het regenwater de kluit kan bereiken.

Verzorging Clematis Piilu

  • Bind de nieuwe scheuten die de plant maakt steeds goed aan.
  • Geef in het voorjaar organische mest.
  • Zorg voor humusrijke grond en houdt de grond voldoende vochtig.
  • Snoei de plant eventueel na de eerste bloei licht bij.

Klik op de link voor meer mooie Clematis soorten