Clematis armandii Snowdrift – Bosrank

Clematis armandii Snowdrift

Bosrank

Clematis armandii Snowdrift of Bosrank is een groenblijvende en vroegbloeiende Clematis, met een zeer rijke bloei met stervormige witte bloemen.

Deze soort heeft een rijkere bloei dan Clematis armandii.

Het is een klimplant die zich met kronkelende uitlopers hecht, maar daarvoor wel steun nodig heeft in de vorm van klimdraad of een klimrek. Clematis armandii Snowdrift is geschikt om een muur, schutting of pergola op te fleuren en kan ook in een pot op een balkon neergezet worden.

Plant 3 stuks per strekkende meter voor een mooi opvallend resultaat.

De plant is matig winterhard en kan het best op een beschutte plek tegen harde wind worden geplaatst. Zonder snoei kan de Clematis tot 4 m hoog worden.

Standplaats Clematis armandii Snowdrift

De klimplant staat graag op een warme en beschutte plek in de zon of lichte schaduw.

De grond kan het best humusrijk en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Het planten van Clematis armandii Snowdrift

Plant een clematis altijd voldoende diep om de verwelkingsziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Bescherm om deze reden ook de voet van de plant tegen direct zonlicht. Dit kun je doen door er een andere plant voor te plaatsen of door een dakpan of halve bloempot voor het onderste deel van de plant te zetten. Geef de plant voldoende mest en water, de verwelkingsziekte krijgt zo het minst de kans om toe te slaan.

Boei en blad

Clematis armandii Snowdrift is een langbloeiende plant met een rijke bloei met stervormige witte bloemen. De bloei vindt plaats in maart en april.

De groenblijvende plant heeft langwerpig leerachtig en glanzend groen blad.

Wanneer snoei je Bosrank?

De plant kan direct na de bloei gesnoeid worden, dus in mei. Verwijder het dode en zwakke hout. Daarna kan een deel van de twijgen worden teruggesnoeid tot op de hoofdtak. Er zullen weer nieuwe scheuten aangroeien. Zo blijft de plant jong en zullen er ook onderaan de plant bloemen blijven komen.

Bemesten

Bemesten is belangrijk om de verwelkingsziekte tegen te gaan. Bemest Clematis armandii Snowdrift in het voorjaar en geef voldoende water.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Tracy

    Ik zou graag de snowdrift clematis willen planten. Maar wanneer kan ik hem dan het beste kopen ivm planten in de tuin….