Clematis montana Mayleen – Bosrank

Clematis Mayleen

Bosrank

Clematis montana Mayleen of Bosrank is een bloeiende klimplant met een rijke bloei met lichtroze bloemen in het voorjaar. lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van deze mooie Clematis.

Clematis montana Mayleen is een bladverliezende clematissoort. Het is een bloeiende klimplant die zich hecht met kronkelende bladstengels en goed tegen een schutting, pergola of muur kan groeien, maar daarbij wel steun van klimdraad of een klimrek nodig heeft. Het is een snelgroeiende plant die winterhard is tot ongeveer – 20 graden Celsius.

Deze plant is redelijk winterhard. Zonder snoei kan hij wel 6 tot 8 m hoog worden.

Clematis moet u bij het planten voldoende diep in de grond zetten, ze zijn namelijk gevoelig voor de verwelkingsziekte. Geef om dit tegen te gaan ook voldoende voeding en water.

Bescherm de voet van de plant tegen direct zonlicht. Dit kunt u doen door er een plant voor te planten, of door een dakpan of halve bloempot voor het onderste deel van de plant te zetten.

Standplaats Clematis montana Mayleen

De plant staat graag in gefilterd zonlicht of lichte schaduw.

De grond kan het best humusrijk, matig voedselrijk en vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Clematis montana Mayleen is een langbloeiende plant die bloeit van april t/m juni met lichtroze bloemen. Het is een rijke bloeier met veel kleine bloemen.

Het blad is langwerpig en puntig en is donkergroen van kleur. In de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging Clematis

  • Na de bloei kan de plant licht gesnoeid worden.
  • Bemest de plant in het voorjaar met speciale clematismest of met bijvoorbeeld koemestkorrels.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier