Penstemon Rich Ruby – Schildpadbloem

Penstemon Rich RubyPenstemon Rich Ruby of Schildpadbloem is een zeer langdurig en rijkbloeiende plant met bordeauxrode bloemen.

De plant is ongeveer 40 cm hoog, in bloei komt hij wel tot een hoogte van 70 à 80 cm.

Penstemon Rich Ruby is een bladverliezende plant, die matig winterhard is. Zeker tijdens erg natte en koude winters kan deze plant wegvallen uit de tuin.

De bloemen zijn prachtig om te zien, en daarom is de plant toch wel erg aantrekkelijk om aan te schaffen. De bloemen kunnen als snijbloem worden gebruikt en de bijen zullen zeker ook erg blij zijn met uw aanschaf.

Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 tot 9 stuks per vierkante meter aan in de border.

Standplaats Penstemon Rich Ruby

De plant staat graag op een warme plek in de zon.button

Zorg wel dat de grond niet uitdroogt, daar kan de plant niet tegen.

De grond kan het best humusrijk, vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn en matig voedselrijk. Strooi jaarlijks wat kalk door de bovenlaag van de grond.

Bloei en blad

Penstemon Rich Ruby is een langbloeiende plant die met grote klokvormige bordeauxrode bloemen bloeit van eind juni t/m september.

Het blad is lancetvormig en is groen van kleur. De plant verliest in de winter zijn blad.

Snoei Penstemon Rich Ruby

Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen uit de plant. Als de bloei helemaal voorbij is kan de plant worden terug geknipt.

Vermeerderen

Scheur de plant iedere 4 à 5 jaar en plant beide delen opnieuw uit.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Plaats een reactie