Pyrus Salicifolia Pendula of Treurpeer

De Nederlandse benaming van de Pyrus Salicifolia Pendula is Treurpeer.
Pyrus Salicifolia Pendula heeft grote sierwaarde door zijn mooie bloei, met vele witte bloemen in het voorjaar en het mooie viltige grijs/witte blad. In het najaar komen er vruchten aan de boom. De treurpeer is een goed winterharde boom. In de winter is hij bladverliezend. Ook kaal ziet de boom er apart uit, met zijn afhangende ‘treur’ takken.

De treurpeer kan goed in een kleine tuin geplaatst worden. Hij is ook mooi om met meerdere exemplaren na elkaar langs een tuinpad te zetten of bij je huis. De boom heeft weinig onderhoud nodig en kan zeewind goed verdragen.

Standplaats Pyrus Salicifolia Pendula

De boom staat graag in de zon. Elke soort tuingrond is in principe goed, zolang je er maar voor zorgt dat de grond waterdoorlatend is. Bij lange droogte moet je wel zorgen dat de boom af en toe water krijgt.

Bloei, vruchten en bladBloei Pyrus Salicifolia Pendula

In april en mei komen er vele mooie witte bloemen aan de boom. In september en oktober hangt de treurpeer vol met groene vruchtjes.

Het blad komt bijna tegelijk met de bloemen aan de boom. Het zijn heel fijne  smalle blaadjes, die er viltig uitzien. De kleur van het blad is grijs/wit.

Pyrus Salicifolia Pendula snoeien

Na de bloei kan  Pyrus Salicifolia Pendula goed wat bij gesnoeid worden om een mooie vorm te waarborgen. Dit kan dus in juni of juli gebeuren. Als de boom echt flink gesnoeid moet worden is de beste tijd in het najaar.

Mijn ervaring

Wij hebben in het najaar en in de winter vaak veel koolmeesjes en andere kleine vogeltjes in deze bomen zitten. Ik vind de treurpeer er ook in de winter, als het blad eraf is, mooi uitzien vanwege de grilligheid van de takken.

Meer mooie bomen voor de tuin:

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • m.Ortner

    hallo ik heb een Pyrus salicifolia pendula in de pot staan mijn vraag is wanneer kan ik deze het best planten in de vaste grond

    gr Martin