Weigela florida Alexandra – Weigela florida Wine & Roses

Weigela florida Alexandra

Weigela florida Wine & Roses

Weigela florida Alexandra ook wel Weigela florida Wine & Roses genoemd, is een sierheester met donkergekleurd roodbruin blad, met daar mooi tegen af stekende roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

In iedere tuin zou eigenlijk een heester moeten staan, heesters geven ‘body’ aan de tuin en geven schuilplek aan vogels en insecten.

Deze winterharde bladverliezende sierheester is breeduit groeiend en heeft een opgaande groei. Weigela florida Alexandra wordt tot 1,5 meter hoog en breed. De heester kan goed solitair in de border staan of in een ruime pot op het terras. De takken doen het, vanwege de bijzondere kleur, goed in boeketten.

Standplaats Weigela florida Alexandra

Deze bloeiende heester staat graag op een ruime plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het beste humusrijk en vruchtbaar zijn.

Wanneer bloeit Weigela florida Wine & Roses?

Het is een rijkbloeiende- en langbloeiende plant in mei en juni, met trompetvormige roze bloemen die prachtig afsteken tegen het donkergekleurde blad.

Het blad is glanzend en heeft een roodbruine, donkere kleur. De nerven zijn geelgekleurd en zijn goed zichtbaar in het donkere blad. Ook de takken zijn roodbruin van kleur. De heester is in de winter bladverliezend.

Snoeien

Door de heester na de bloei een stukje terug te snoeien wordt een rijke bloei gestimuleerd. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier