Weigela nana Variegata

Weigela nana VariegataWeigela nana Variegata is een struik met een overvloedige bloei met roze bloemen en bontgekleurd blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

De struik wordt ongeveer 1.2 m hoog en groeit met overhangende takken.

De heester kan goed als solitair geplaatst worden en kan voor een losse haag gebruikt worden. Omdat deze bloeiende struik/heester vrij klein blijft is deze plant uitermate goed geschikt voor de kleine tuin en kan ook goed als kuipplant gebruikt worden op het terras.

Deze sterke plant is goed winterhard.

Standplaats Weigela nana Variegata

De struik staat graag in de zon, maar lichte schaduw kan ook. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe meer bloemen eraan zullen komen.

Zeker in de volle zon kan de grond het best licht vochtig zijn.

Zorg verder voor een matig voedselrijke grond.

Bloei en blad

Weigela nana Variegata is een langbloeiende plant die bloeit  met trompetvormige lichtroze bloemen in mei, juni en juli.

Het bontgekleurde blad is groen met een gele rand. In de winter verliest de struik zijn blad.

Snoei Weigela nana Variegata

Om de struik mooi van vorm te houden en de bloei te stimuleren is het goed om jaarlijks te snoeien. Doe dit direct na de bloei door de nieuwe takken ¼ deel terug te knippen.

Bij een oudere struik, die niet regelmatig gesnoeid is kunt u verjongingssnoei toepassen door enkele van de oude takken tot vlak boven de grond terug te knippen.