Weigela Red Prince – Weigela

Weigela Red PrinceWeigela Red Prince is een bloeiende struik met een rijke bloei met rode trompetvormige bloemen.

De struik is bladverliezend en winterhard en wordt tot 1,5 m hoog. Het is een langzaam groeiende struik die breed uitgroeit, met een opgaande groei en overhangende takken.

Geschikt als struik achter in de border of om als ‘losse’ haag aan te planten. Plaats 1 struik per vierkante meter.

Standplaats Weigela Red Prince

Deze rijkbloeiende struik staat graag in de zon, maar kan ook in halfschaduw staan. Minder zon gaat echter wel ten kostte van de rijke bloei van de struik.

De grond kan het best humusrijk zijn en waterdoorlatend.

Bloei en blad

Weigela Red Prince bloeit overvloedig in mei en juni met rode trompetvormige bloemen met daarin opvallend witte meeldraden. De bloemen geuren licht.

Het blad is groen, de nerven zijn goed zichtbaar in het blad dat ovaalvormig is. De struik verliest in de winter zijn blad.

Weigela snoeien

Om de struik mooi compact en bloeiend te houden moet er jaarlijks gesnoeid worden. Doe dit direct na de bloei. De takken kunnen worden teruggesnoeid tot net boven een nieuwe zijscheut.

Snoei enkele van de oudste takken helemaal terug om de struik te verjongen. De bloei vindt plaats op eenjarig hout.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier