Weigela florida Foliis Purpureis – Weigela

Weigela florida Foliis PurpureisWeigela florida Foliis Purpureis of Weigela is een sierheester met donkergekleurd purperbruin blad, de paars roze bloemen steken mooi af tegen het donkere blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Deze winterharde en bladverliezende sierheester groeit vrij langzaam en breeduit en heeft overhangende takken.

Deze heester is een kleine Weigela soort, hij wordt hooguit 1 tot 1.5 m hoog en breed, terwijl veel andere heesters van de soort met gemak 2 m hoog worden. De heester kan goed solitair in de border staan.

Standplaats Weigela florida Foliis Purpureis

Deze bloeiende heester staat graag op een ruime plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best humusrijk en vruchtbaar zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Weigela florida Foliis Purpureis is een rijkbloeiende- en langbloeiende plant met trompetvormige paars roze bloemen, die wit zijn van binnen. De bloei is in de maanden mei en juni. De roze bloemen stekken mooi af tegen het donkere blad.

Het blad heeft een donkere purperbruine kleur. De nerven zijn licht van kleur en vallen daardoor extra op. De takken zijn roodbruin van kleur. In de winter is de heester bladverliezend.

Snoeien

Snoei de heester direct na de bloei, aangezien de bloemen op eenjarig hout komen. Snoei kan d.m.v. verjongongssnoei gebeuren, waarbij enkele van de oudste takken vlak boven de grond worden gesnoeid. U kunt echter ook iedere tak voor ongeveer ┬╝ deel inkorten.