Agastache Blue Fortune – Dropplant

Agastache Blue Fortune

Agastache Blue Fortune of Dropplant

Agastache Blue Fortune of Dropplant is een langbloeiende plant met paarsblauwe bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen.

De plant is redelijk winterhard, wordt ongeveer 90 cm hoog en kan met veel andere vaste planten gecombineerd worden.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Agastache Blue Fortune

De plant staat graag in de volle zon in waterdoorlatende grond. De plant is redelijk winterhard. Vorstbescherming kan d.m.v. het afdekken van de grond rondom de voet van de plant.

Blad en stengels

Het blad van Agastache Blue Fortune is lancetvormig en getand. De plant dankt zijn naam aan de geur die het blad afgeeft als het gekneusd wordt of door erover heen te wrijven. Je ruikt dan een anijs/drop geur. De stengels van de plant zijn hoekig en zacht behaard.

Bloei Agastache Blue Fortune

De plant bloeit van juni t/m september met paarsblauwe bloemen, maar ook als de bloemen zijn uitgebloeid hebben ze nog sierwaarde. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en de uitgebloeide bloemen zijn weer aantrekkelijk voor vogels die de zaadjes en insecten komen eten. Het is dan ook leuk om de afstervende takken in de winter te laten staan.

Snoei

De afgestorven stengels kunnen in maart vlak boven de grond worden afgeknipt. Als je van een opgeruimde tuin in de winter houdt, dan kan de snoeibeurt ook in het najaar plaatsvinden.

Agastache soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

Plaats een reactie