Kleine Maagdenpalm – Vinca minor Ralph Shugert

Vinca minor Ralph ShugertVinca minor Ralph Shugert – Kleine Maagdenpalm is een bloeiende bodembedekker met blauwe bloemen en witbont gekleurd blad.

Deze groenblijvende plant is goed winterhard en wordt tot 20 cm hoog. De snelgroeiende plant is goed geschikt om onkruid in de borders te onderdrukken en kan ook goed worden toegepast als vakbeplanting of om kale grond onder struiken te bedekken.

Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Kleine Maagdenpalm kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Vinca minor Ralph Shugert

De plant is erg gemakkelijk te houden. Een plek in de zon, halfschaduw of schaduw, het kan allemaal. In de zon kan de grond het best licht vochtig zijn, staat de plant in de schaduw dan zullen er wat minder bloemen aankomen.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig maar waterdoorlatend.

Wanneer bloeit de plant?

Deze langbloeiende plant bloeit rijk met blauwe bloemen in de maanden maart, april en mei. Daarna vindt er de rest van het seizoen nog een lichte nabloei plaats met hier en daar wat bloemen.

Het blad is wit en groen gekleurd en blijft de hele winter aan de plant zitten.

Planten

Bij het planten kunt u het best wat humus en organische mest door de grond werken, zodat de plant een goede start kan maken. Zet een gekochte plant voor het planten eerst een minuut of 10 in water, zodat de wortels voldoende vocht kunnen opzuigen en geef ook de eerste tijd na het planten voldoende water.

U kunt de plantjes ruim uit elkaar planten, met ongeveer 30 cm tussenruimte. Voordeel is dat u niet zoveel plantjes nodig hebt en het onkruid ertussen nog gemakkelijk geschoffeld kan worden.
De plantjes maken zelf uitlopers, zodat ze naar elkaar groeien en de open stukken tussen de planten in al snel opvullen. Zodra een uitloper wortels gevormd heeft, kunt u de stengel losknippen en op een andere plek planten.

Verzorging Vinca minor Ralph Shugert

  • Het is niet noodzakelijk om te snoeien, maar het zorgt wel voor net uitziende plantjes en zonder snoei kan de plant de tuin aardig over gaan nemen.
  • Bemesten kan met organische mest.
  • Geef eventueel tijdens langdurige droogte wat water, vooral als de plant in de zon staat.

Klik op onderstaande button voor meer mooie Maagdenpalm soorten!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier