Vinca minor Illumination – Bonte Maagdenpalm

Vinca minor IlluminationVinca minor Illumination of Bonte Maagdenpalm is een bloeiende bodembedekker met geel groen bontgekleurd blad en blauw paarse bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, het blad, snoei, het planten, verzorging en waar je Bontgekleurde Maagdenpalm kunt kopen.

Algemene informatie

Vinca minor Illumination is een bodembedekker die goed past in de onderhoudsarme tuin. Het plantje wordt ongeveer 15 cm hoog en groeit breed uit en maakt lange uitlopers die weer nieuwe wortels vormen. Zo wordt al snel een bodem bedekkend tapijt gevormd, zodat onkruid een stuk minder kans krijgt om aan te slaan.

De plant kan goed gebruikt worden als bodembedekker in de border, als vakbeplanting, maar ook als over de rand hangende plant in een bloempot samen met andere planten komt hij mooi tot zijn recht. Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Vinca minor Illumination kopen

Er zijn meerdere Vinca soorten te koop, met groot en klein blad, met compleet groen of bontgekleurd blad en met bloemen in verschillende kleuren. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Standplaats Vinca minor Illumination

Bonte Maagdenpalm staat graag in halfschaduw of schaduw. De plant kan ook op een zonnige plaats staan, maar dan moet de plant wel voldoende vochtig zijn. De plant is goed geschikt voor een plek onder een heester of boom.

Maagdenpalm staat graag in waterdoorlatende humus- en voedselrijke grond.

Het planten van Maagdenpalm

Zet de gekochte plantjes eerst minstens 10 minuten in een bak met water, zodat de wortelkluit goed nat kan worden. Maak een ruim plant gat, doe de kluit van de plant erin en vul aan met goede humusrijke grond. Druk de aarde goed aan rondom de kluit en geef een gift organische mest, zodat de plant een goede start maakt. Geef de eerste tijd goed water.

Wanneer bloeit Vinca minor Illumination?

De plant bloeit al vroeg in het jaar, wat hem extra aantrekkelijk maakt. Al in maart verschijnen de blauw paarse bloemen, de bloei gaat door tot juni. De bloemen steken mooi af bij het geelgroen bonte blad en het bonte blad valt mooi op in de border, vooral op een schaduwplek.

Uiterlijk van het blad

Het blad is geel groen bontgekleurd. Het hart van het blad is geel met daaromheen een onregelmatige groene rand.

Hoe en wanneer snoei je Vinca minor Illumination?

Knip de plant in het voorjaar (februari/maart) terug. Zo blijven de planten er netjes uitzien en vormen al snel weer nieuwe uitlopers. Voordeel van terugsnoeien is ook dat de bloemen beter opvallen. Geef na de snoei organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier