Vinca minor Alba – Maagdenpalm

Vinca minor Alba

Vinca minor Alba – Maagdenpalm is een wit bloeiende bodembedekker met klein glanzend groen blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, het blad, het planten, de snoei en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie Vinca minor Alba

De plant is goed winterhard en zeer gemakkelijk te houden, Vinca minor Alba heeft maar weinig onderhoud nodig.  Maagdenpalm kan redelijk snel de bodem bedekken, de plant vormt lange uitlopers die zelf weer wortelen waar de grond geraakt wordt. In voor- en najaar kunnen gewortelde stukken van de plant ook weer simpel op een andere plek in de tuin geplant worden. Een bodembedekker voorkomt voor een groot deel dat er onkruid in de border gaat groeien.

Vinca minor Alba wordt 15 cm hoog en bloeit met stralend witte bloemen. De plant kan goed in (half)schaduw staan en zeker dan vallen de witte bloemen goed op. Het is een groenblijvende plant.

Vinca minor Alba kopen

Er zijn veel verschillende soorten Maagdenpalm te koop, met groen of bontgekleurd blad en bloemen in de kleuren paars, wit, blauw en violet. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken;

Standplaats en planten van Vinca minor Alba

Om een mooi bodem bedekkend resultaat te krijgen plant je 9 à 11 stuks per vierkante meter. De eerste tijd kun je nog gemakkelijk het onkruid wat er tussen gaat groeien weg schoffelen. Al snel is dit niet meer nodig omdat de uitlopers van de plantjes naar elkaar groeien en de grond compleet bedekt raakt.

Plant Maagdenpalm in een humusrijke grond die niet te droog is en geef organische mest. Zet de plantjes eerst 10 minuten in een bak met water en geef na het aanplanten de eerste tijd ook voldoende water zodat de planten goed kunnen wortelen. De plant kan jaarrond geplant worden, als het maar niet vriest.

De plant kan in de zon staan als de grond voldoende vochtig is. Verder kan de plant ook goed in (half)schaduw staan, al zal de bloei dan wat minder zijn.

Wanneer bloeit Maagdenpalm?

Deze  langbloeiende plant bloeit van maart tot in mei/juni met witte bloemen. Hoe meer zon de plant krijgt, des te meer bloemen er komen. De grond moet wel voldoende vochtig zijn anders wordt het blad lelijk.

Vinca minor Alba snoeien

Knip in het voorjaar lange uitlopers van oudere planten terug. Zo blijft de plant er mooi uitzien en vallen de bloemen extra goed op. Geef na de snoei wat organische mest en al snel vormt de plant weer frisse nieuwe uitlopers.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.