Dropplant – Agastache Blue Fortune

Dropplant
Dropplant
Dropplant – Agastache Blue Fortune

Dropplant (Agastache Blue Fortune) is een langbloeiende plant met paarsblauwe bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen.

De plant is redelijk winterhard, wordt ongeveer 90 cm hoog en kan met veel andere vaste planten gecombineerd worden.

Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 5 stuks per vierkante meter.

Kopen Dropplant

Wilt u ook deze diervriendelijke en bovendien langbloeiende vaste plant in de tuin hebben? Koop hem nu door op onderstaande knop te klikken!

Koop deze plant!

Standplaats Agastache Blue Fortune

De plant staat graag in de volle zon in waterdoorlatende grond. De plant is redelijk winterhard. Vorstbescherming kan d.m.v. het afdekken van de grond rondom de voet van de plant.

Blad en stengels Dropplant

Het blad van Agastache Blue Fortune is lancetvormig en getand. De plant dankt zijn naam aan de geur die het blad afgeeft als het gekneusd wordt of door erover heen te wrijven. Je ruikt dan een anijs/drop geur. De stengels van de plant zijn hoekig en zacht behaard.

Bloei

De plant bloeit van juni t/m september met paarsblauwe bloemen, maar ook als de bloemen zijn uitgebloeid hebben ze nog sierwaarde. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en de uitgebloeide bloemen zijn weer aantrekkelijk voor vogels die de zaadjes en insecten komen eten. Het is dan ook leuk om de afstervende takken in de winter te laten staan.

Snoei

De afgestorven stengels kunnen in maart vlak boven de grond worden afgeknipt. Als je van een opgeruimde tuin in de winter houdt, dan kan de snoeibeurt ook in het najaar plaatsvinden.

Benieuwd welke andere soorten Dropplant er zijn of  andere mooie blauw bloeiende planten? Klik op onderstaande knoppen voor een overzicht!

Lees verder Blauwe bloeiers

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.