Amerikaanse Sering – Ceanothus thyrsiflorus Fireworks

Amerikaanse SeringAmerikaanse Sering (Ceanothus thyrsiflorus Fireworks) is een langbloeiende heester met prachtige trosvormige blauwe bloemen en glanzend groen blad.

Algemene informatie

Deze bloeiende heester is matig winterhard en staat graag op een warme beschutte plek in volle zon.

Ceanothus thyrsiflorus Fireworks kan in de border worden geplaatst of als kuipplant worden gehouden. Staat de plant in een kuip, dan zal hij tijdens vorstperioden binnen op een koele lichte plaats neergezet moeten worden om de winter te kunnen overleven.

In de volle grond kan de heester tot 1,25 m hoog worden.

Standplaats Ceanothus thyrsiflorus Fireworks

De heester staat graag in zon of eventueel halfschaduw op een beschutte warme plek.

Zeker bij een standplaats in de volle grond moet de grond vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Zorg verder voor voedsel- en humusrijke grond.

Amerikaanse Sering kopen

Koop deze heester door op onderstaande button te klikken!

Wanneer bloeit Amerikaanse Sering en hoe ziet het blad eruit?

Deze langbloeiende plant bloeit in april en mei met trosvormige blauwe bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten.

Het kleine eivormige blad is glanzend donkergroen. Ceanothus thyrsiflorus Fireworks is een groenblijvende plant.

Verzorging

  • Snoei in het voorjaar eventueel ingevroren takken weg. Snoei verder voor vormbehoud van de heester jaarlijks de takken 2/3 deel terug. Zorg ervoor om net boven een naar buiten staande knop te snoeien.
  • Sproei bij langdurig warm weer zodat de grond niet uitgedroogd raakt.
  • Geef vorstbescherming en plant de heester op een warme beschutte standplaats. Zet kuipplanten tijdens de wintermaanden binnen op een koele lichte plek.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier