Ceanothus impressus Victoria – Amerikaanse Sering

Ceanothus impressus Victoria

Amerikaanse Sering

Ceanothus impressus Victoria of Amerikaanse Sering is een breed uitgroeiende sierheester met een overvloed aan blauwe bloemen in het voorjaar.

Deze groenblijvende plant wordt ongeveer 1 m hoog en wel 2 meter breed.

Behalve in de border kan de plant ook in een grote pot op het terras gehouden worden, al moet hij dan wel in de winter op een koele plek binnen geplaatst worden i.v.m. de matige winterhardheid van de heester. Het is ook mogelijk om de heester langs een muur of schutting te geleiden.

Standplaats Ceanothus impressus Victoria

Deze bloeiende heester staat graag op een warme zonnige plek of op een plek in lichte schaduw. Belangrijk is dat hij beschut tegen koude wind staat i.v.m. zijn vorstgevoeligheid.

De grond kan het best goede waterdoorlatende tuingrond zijn, die matig voedselrijk is en wat kalk bevat.

Bloei en blad

Ceanothus impressus Victoria is een langbloeiende plant die in mei en juni overvloedig bloeit met prachtige blauwe bloemen.

Het donkergroene blad is eivormig en is glanzend. Het is een groenblijvende heester in de winter.

Verzorging Ceanothus impressus Victoria

  • Snoei kan in het vroege voorjaar plaatsvinden door de takken maximaal 1/3 deel terug te knippen. Zo blijft de heester mooi compact van vorm.
  • Vorstbescherming is aan te raden in strenge winters, de heester is matig winterhard en kan vorstschade oplopen.
  • Zorg voor waterdoorlatende grond. Als de wortels te nat staan kan er verrotting optreden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier