Ceanothus pallidus Marie Simon – Amerikaanse Sering – Herfstsering

Ceanothus pallidus Marie Simon

Ceanothus pallidus Marie Simon – Amerikaanse Sering

Ceanothus pallidus Marie Simon of Amerikaanse Sering of Herfstsering is een sierheester met een rijke bloei met roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, verzorging, bloei en snoei.

Deze bloeiende heester wordt ongeveer 1 m hoog na jaarlijkse snoei in het late voorjaar.

Amerikaanse Sering is matig winterhard kan wel wat vorstbescherming gebruiken en heeft een beschutte standplaats nodig.

Standplaats Ceanothus pallidus Marie Simon

Deze langbloeiende heester kan vanwege zijn matige winterhardheid het best op een beschutte plek worden geplant in de volle zon. Een standplaats bij een muur heeft de voorkeur, omdat dit in de winter warmte verschaft.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en waterdoorlatend.

Amerikaanse Sering kopen

Er zijn verschillende soorten te koop met bloemen in de kleuren blauw en roze. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

 

Amerikaanse Sering kopen

Wanneer bloeit Ceanothus pallidus Marie Simon?

Amerikaanse Sering is een rijkbloeiende sierheester. De bloei kan plaatsvinden van juli t/m oktober met roze bloemen. De bloemen groeien aan mooie rode stengels. Vlinders en bijen komen op de bloemen af.

Het blad is frisgroen van kleur. In principe is de heester bladverliezend, maar in zachte winters kan de heester half wintergroen blijven.

Verzorging Amerikaanse Sering

  • Snoei kan plaatsvinden in het late voorjaar, als de vorstperiode voorbij is. Snoei de heester flink terug tot ongeveer 20 cm boven het levende hout. Snoeit u terug tot in oud hout, dan kan de heester problemen hebben met terug groeien. Jaarlijkse snoei bevorderd de bloei en de grootte van de bloemen.
  • Vorstbescherming kan deze sierheester goed gebruiken. Dek de voet van de plant in de winter af met een flinke laag bladeren en wikkel de heester eventueel in tuinvlies tijdens vorstperioden.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier