Ceanothus Puget Blue – Amerikaanse Sering

Ceanothus Puget Blue

Amerikaanse Sering

Ceanothus Puget Blue of Amerikaanse Sering is een langbloeiende heester met blauwe bloemen in trossen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

De heester is matig winterhard en staat het liefst op een warme zonnige en beschutte plek. De plant kan ook als kuipplant worden gehouden en moet in de winter dan op een koele lichte plek binnen gezet worden.

In de volle grond kan de heester behoorlijk groot worden, zowel hoog als breed. Behalve solitair als heester in de border kan Amerikaanse Sering ook als leiplant tegen een warme muur of schutting geplaats worden. De takken moeten dan worden aangebonden.

Plant 1 heester per vierkante meter.

Standplaats Ceanothus Puget Blue

Deze bloeiende heester staat graag op een tegen koude wind beschutte plek in zon of halfschaduw.

Zorg dat de grond voldoende vochtig is, zeker als de heester in de volle zon staat.

De grond kan het best humusrijk en matig voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Ceanothus kopen

Er zijn verschillende soorten Amerikaanse Sering te koop met bloemen in de kleuren blauw en roze. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Ceanothus kopen

Bloei en blad

Amerikaanse Sering is een langbloeiende plant met blauwe bloemen die in trossen aan de takken zitten. De bloemen zijn aantrekkelijk voor allerlei insecten. De bloei is van mei t/m september.

Het kleine blad is glanzend en donkergroen van kleur. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Ceanothus Puget Blue

  • Snoei in het voorjaar eventuele ingevroren takken weg. Knip de takken van Ceanothus Puget Blue na de bloei ongeveer 2/3 terug voor vormbehoud en rijke bloei in het komende jaar. Snoei de takken net boven een naar buiten staande knop.
  • Vorstbescherming kan de heester wel gebruiken. Zorg ook voor een beschutte en warme standplaats.
  • Laat de grond niet langdurig uitdrogen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!