Ceanothus arboreus Trewithen Blue – Amerikaanse Sering

Ceanothus arboreus Trewitchen Blue

Ceanothus arboreus Trewithen Blue of Amerikaanse sering is een matig winterharde heester, die overvloedig bloeit met zachtblauwe bloemtrossen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

De heester is een groenblijvende plant, die in de volle grond tot 4 meter hoog kan worden. De plant kan ook als kuipplant worden gehouden, en moet dan in de winter op een koele plek binnen worden gezet.

In de volle grond moet deze heester, vanwege zijn matige winterhardheid, bij vrieskou worden afgedekt. Maar ook dan kan er vorstschade optreden.

De plant is geschikt als leiplant tegen een muur of schutting of als solitair achter in de border.

Standplaats Ceanothus arboreus Trewithen Blue

Deze bloeiende heester staat graag op een plek in de zon of halfschaduw. Zeker in de volle zon heeft de plant voldoende vocht nodig.

Vanwege de vorstgevoeligheid van de heester is een beschutte standplaats gewenst.

Hij staat graag in humusrijke, matig voedselrijke waterdoorlatende grond.

Wanneer bloeit de heester?
Ceanothus arboreus Trewithen Blue

Amerikaanse Sering is een langbloeiende plant die  overvloedig bloeit met zachtblauwe bloemtrossen. Prachtig om te zien!

Het donkergroene blad is glanzend en heeft een ovaalvorm.

Snoei Ceanothus arboreus Trewithen Blue

De groenblijvende sierheester kan in het voorjaar worden verlost van de takken die vorstschade hebben opgelopen.

Snoei de heester na de bloei voor 2/3 terug, om de vorm mooi te houden en ervoor te zorgen dat er het komende jaar weer veel bloemen terugkomen. Zorg wel dat je boven een knop de tak afknipt.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier