Ceanothus Gloire de Versaille – Amerikaanse Sering

Ceanothus Gloire de Versaille

Amerikaanse Sering

Ceanothus Gloire de Versaille of Amerikaanse Sering is een half groenblijvende plant met een rijke en langdurige bloei met blauwe bloemen van de tweede helft zomer tot in de herfst.

Deze bloeiende sierheester wordt 1 à 1,5 m hoog en is matig winterhard (tot -15 graden Celsius).

Het is een heester die in zachte winters redelijk veel blad vasthoudt en zodoende half wintergroen is.

Ceanothus Gloire de Versaille kan rijkelijk en langdurig bloeien met mooie, vrij grote licht blauwe bloemtrossen, die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.

Het is een opgaande heester die ook als klimplant langs een rek tegen een muur geleid kan worden.
Hij is niet zelf hechtend en moet dus aangebonden worden.

Standplaats

Ceanothus Gloire de Versaille staat graag op een warme en tegen koude wind beschutte plek in de zon.

Tijdens erg warme zomerse dagen moet de grond wel voldoende vochtig zijn. Zorg verder voor voedselrijke en waterdoorlatende grond.

Bloei en blad

Ceanothus Gloire de Versaille bloeit met zeer veel blauwe bloemen in de maanden juli t/m oktober. De bloemen worden gevormd op nieuw hout, dus het komt de bloei zeker ten goede om de heester ieder voorjaar te snoeien. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is groen van kleur. In zachte winters behoudt de heester zijn blad. Tijdens strenge winters is het een bladverliezende heester.

Verzorging Ceanothus Gloire de Versaille

  • Snoei kan plaatsvinden in het late voorjaar, als er niet veel kans meer is op vorst. Snoei de heester een flink eind terug, maar zorg altijd ongeveer 10 cm in het levende hout te blijven.
  • Vorstbescherming kan de heester wel gebruiken d.m.v. het strooien van blad rondom de voet van de heester en door de heester eventueel met beschermd vlies te bedekken.
  • Bemest de heester in het voorjaar na de snoei met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier