Bergenia cordifolia Eroica – Schoenlappersplant

Bergenia cordifolia Eroica

Bergenia cordifolia EroicaBergenia cordifolia Eroica of Schoenlappersplant is een langbloeiende plant met donkerroze bloemen en groot leerachtig blad.

Deze groenblijvende plant is winterhard en kan langs de vijverrand of als onderbeplanting bij struiken en bomen worden toegepast.

De plant komt het mooist uit als hij in grote groepen wordt aangeplant. Plant 7 stuks per vierkante meter voor een mooi bodembedekkend resultaat.

Bergenia cordifolia Eroica wordt in bloei staand ongeveer 45 cm hoog.

Standplaats Bergenia cordifolia Eroica

Deze bodembedekkende plant staat bij voorkeur in halfschaduw. Is er meer zon aanwezig, dan moet de grond beslist vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Vanwege de voorkeur voor gefilterd zonlicht kan de plant goed in de buurt van bomen en struiken staan. Zet ze er echter niet al te dicht op.

De grond kan het best humusrijk, licht vochtig en waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Bergenia cordifolia Eroica bloeit in april en mei met donkerroze bloemen aan een stengel die hoog boven het blad uitsteekt. Knip uitgebloeide bloemen weg.

Het grote ronde leerachtige blad is glanzend groen van kleur. In de winter verkleurt het blad naar roodgroen. Afgestorven of lelijk geworden blad kan van de plant afgescheurd worden.

Vermeerderen van de plant

De plant kan d.m.v. scheuren vermeerderd worden. Na verloop van tijd kunnen er in de plant gaten vallen. Voor het behoud van een mooie vorm is het aan te raden om de plant iedere twee jaar op te nemen en de lelijk stukken te verwijderen. Plant de overige stukken vrij diep weer terug. Dit kunt u het best in het najaar doen. Strooi wel voldoende mulch rondom de plant.

Bergenia soorten

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.