Geranium endressii – Ooievaarsbek

Geranium endressii – Ooievaarsbek

Geranium endressii of ooievaarsbek is een groenblijvende plant  in zachte winters. Deze geranium is goed winterhard en het is een gemakkelijke plant, die het vrijwel overal goed doet.

Algemene informatie

Geranium endressii is een langbloeiende plant, die ongeveer 40 cm hoog wordt en 50 cm breed. De plant vormt ondergronds uitlopers, op deze manier breidt de plant zich uit. Vermeerderen kan door delen van de plant of door stekken te nemen van de wortelstok.

Geranium endressii doet het goed als bodembedekker,
in de border, als onderbeplanting voor heesters en bomen buttonof als groepsbeplanting. Bij het planten houd je aan 6 tot 9 planten per vierkante meter. Bijen en hommels zijn dol op de bloemen.

Standplaats Geranium endressii

Geranium endressii kan in de zon of halfschaduw. De geranium doet het op alle grondsoorten, maar heeft voorkeur voor een voedselrijke, droge tot licht vochtige grond, die goed waterdoorlatend is.

Bloei en blad

De plant bloeit van juni t/m september met roze bloemen van ongeveer 3 cm groot. Voor een lange bloei moet je de plant na de eerste bloei terug knippen, hierna volgt een tweede bloei.

Geranium endressii heeft groen, diep ingesneden blad. In een strenge winter sterven de bladeren af, maar in een zachte winter is de geranium een groenblijvende plant.

Geranium endressii is een leuke plant om als rand langs een border te gebruiken en laat zich mooi combineren met paars gekleurde bloemen.

Geranium soorten

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.