Geranium Johnsons Blue

Geranium Johnsons Blue
Geranium Johnsons Blue – Geranium

Geranium Johnsons Blue is een bladverliezende geranium, die goed winterhard is.

Algemene informatie

Deze geranium heeft een bossige groei en wordt ongeveer 50-60 cm hoog. De plant is een goede borderplant en kan ook als bodembedekker gebruikt worden.

Geranium Johnsons Blue bloeit langdurig met prachtig blauwe bloemen, die veel bijen en hommels aantrekken. Als je de plant als bodembedekker aanplant, heb je ongeveer 6 tot 9 planten per vierkante meter nodig.

Standplaats Geranium Johnsons Blue

Johnsons Blue staat graag op een zonnige plek, maar kan buttoneventueel ook in halfschaduw staan. De grond moet niet te droog zijn, verder houdt deze geranium van luchtige, goed bemeste tuingrond.

Bloei en blad

Geranium Johnsons Blue bloeit langdurig, met veel bloemen van mei t/m juli. De bloemen zijn mooi blauw van kleur en worden ongeveer 5 cm groot. De bloemen trekken veel hommels en bijen.

Het blad is groen van kleur en diep ingesneden. Na de bloei kan de plant flink teruggeknipt worden. Hij zal dan weer opnieuw uit gaan lopen en mooi jong en frisgroen blad krijgen. Ook zal er hier en daar weer een verdwaalde bloem aan de plant komen.

Vermeerderen

Johnsons Blue vormt wortelstekken, verder kan de plant gedeeld worden.

Geranium soorten

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Wulfs
    juni 6, 2012 @ 5:07 pm

    Bij mij bloeit de Johnson blue amper. Spoitig want ik vind de kleur van de bloemen prachtig. Moet ik misschien meer mesten? Ik heb ook de ibdruk dat de uitlopers van de originele planten een kleiner blad hebben en nooit bloeien.Mischien ook het perk eens wat luchtiger maken? Vriendelijke groeten Hilde

    • juni 7, 2012 @ 6:23 am

      Ik moet zeggen dat mijn Johnson Blue nog helemaal niet aan het bloeien is dit jaar. Ik denk dat een hoop planten wat later zijn dit jaar door de strenge vorst die we gehad hebben. Genoeg mest en water geven is altijd goed, onze border op zandgrond bemest ik 2 à 3 keer per jaar met organische mest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.