Geranium Johnsons Blue

Geranium Johnsons Blue

Geranium Johnsons Blue – Geranium

Geranium Johnsons Blue is een bladverliezende geranium, die goed winterhard is. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten geranium te koop, met variatie in hoogte van de plant, blad kleur en vorm en bloemen in verschillende kleuren.

Deze geranium heeft een bossige groei en wordt ongeveer 50-60 cm hoog. De plant is een goede borderplant en kan ook als bodembedekker gebruikt worden.

De plant bloeit langdurig met prachtig blauwe bloemen, die veel bijen en hommels aantrekken. Als je de plant als bodembedekker aanplant, heb je ongeveer 6 tot 9 planten per vierkante meter nodig.

Standplaats Geranium Johnsons Blue

Deze geranium staat graag op een zonnige plek, maar kan eventueel ook in halfschaduw staan. De grond moet niet te droog zijn, verder houdt deze geranium van luchtige, goed bemeste tuingrond.

Wanneer bloeit Geranium Johnsons Blue?

Deze plant bloeit langdurig, met veel bloemen van mei t/m juli. De bloemen zijn mooi blauw van kleur en worden ongeveer 5 cm groot. De bloemen trekken veel hommels en bijen.

Het blad is groen van kleur en diep ingesneden. Na de bloei kan de plant flink teruggeknipt worden. Hij zal dan weer opnieuw uit gaan lopen en mooi jong en frisgroen blad krijgen. Ook zal er hier en daar weer een verdwaalde bloem aan de plant komen.

Vermeerderen

De plant vormt wortelstekken, verder kan de plant gedeeld worden.

Geranium soorten