Geranium Johnsons Blue

Geranium Johnsons Blue

Geranium Johnsons Blue is een bladverliezende geranium, die goed winterhard is. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten geranium te koop, met variatie in hoogte van de plant, blad kleur en vorm en bloemen in verschillende kleuren.

Deze geranium heeft een bossige groei en wordt ongeveer 50-60 cm hoog. De plant is een goede borderplant en kan ook als bodembedekker gebruikt worden.

De plant bloeit langdurig met prachtig blauwe bloemen, die veel bijen en hommels aantrekken. Als je de plant als bodembedekker aanplant, heb je ongeveer 6 tot 9 planten per vierkante meter nodig.

Standplaats Geranium Johnsons Blue

Deze geranium staat graag op een zonnige plek, maar kan eventueel ook in halfschaduw staan. De grond moet niet te droog zijn, verder houdt deze geranium van luchtige, goed bemeste tuingrond.

Wanneer bloeit Geranium Johnsons Blue?

Deze plant bloeit langdurig, met veel bloemen van mei t/m juli. De bloemen zijn mooi blauw van kleur en worden ongeveer 5 cm groot. De bloemen trekken veel hommels en bijen.

Het blad is groen van kleur en diep ingesneden. Na de bloei kan de plant flink terug geknipt worden. Hij zal dan weer opnieuw uit gaan lopen en mooi jong en frisgroen blad krijgen. Ook zal er hier en daar weer een verdwaalde bloem aan de plant komen.

Vermeerderen

De plant vormt wortelstekken, verder kan de plant gedeeld worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties


  • Wulfs

    Bij mij bloeit de Johnson blue amper. Spoitig want ik vind de kleur van de bloemen prachtig. Moet ik misschien meer mesten? Ik heb ook de ibdruk dat de uitlopers van de originele planten een kleiner blad hebben en nooit bloeien.Mischien ook het perk eens wat luchtiger maken? Vriendelijke groeten Hilde


    • Willemien Mostert

      Ik moet zeggen dat mijn Johnson Blue nog helemaal niet aan het bloeien is dit jaar. Ik denk dat een hoop planten wat later zijn dit jaar door de strenge vorst die we gehad hebben. Genoeg mest en water geven is altijd goed, onze border op zandgrond bemest ik 2 à 3 keer per jaar met organische mest.