Geranium Lakwijk Star – Ooievaarsbek

Geranium Lakwijk StarGeranium Lakwijk Star of Ooievaarsbek is een langbloeiende geranium met een rijke bloei aan paars geaderde bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en verschillende soorten geraniums.

De plant wordt 30 à 40 cm hoog en krijgt lange uitlopers, het is een goede bloeiende bodembedekker en kan ook goed in de border worden toegepast.

Plant voor een mooi resultaat 7 stuks per vierkante meter.

Kopen Ooievaarsbek

Koop geraniums door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Geranium Lakwijk Star

Deze winterharde Geranium staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best humusrijk en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Geranium Lakwijk Star?

Deze Geranium is een langbloeiende plant met een zeer rijke bloei. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen wordt doorbloei gestimuleerd. De plant bloeit van mei t/m september/oktober met purper paarse geaderde bloemen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen.

Het vrij grote blad is grijsgroen van kleur en voelt viltig aan. In het najaar heeft het blad een prachtige herfstverkleuring naar rood. In de winter is de plant bladverliezend.

Geranium soorten

Er zijn veel verschillende soorten geraniums, allen verschillend qua kleur en grootte van bloem en blad, standplaats en bloeitijd. Zo is er voor iedere tuin wel een mooie soort te vinden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier